Info til foresatte

Kjære foreldre og foresatte.

KED LAN er en samlingsplass for ungdom som ønsker å utfolde sine kreative egenskaper, møte likesinnede og lære. Vi ønsker å skape en arena hvor datainteressert ungdom skal få mulighet til å samles for å kose seg en helg sammen med andre likesinnede.

Å sende avgårde sin datter eller sønn til et lan party kan føles noe usikkert. Det er et kjempestort og mye folk, og i den forbindelse dukker det gjerne opp en del spørsmål. Er det trygt? Får vi kontakt med vår datter eller sønn under arrangementet? Spiser de noe? Hvordan er sovefasilitetene? Kan de dusje? Er det nok toaletter? Hva skjer hvis?

200 mennesker samles på en liten plass og det er en tanke som både kan virke imponerende, overveldende og skremmende for bekymrede foreldre som sitter igjen hjemme. Vi har derfor skrevet denne teksten for å gi dere en bedre forståelse for hvordan ting foregår, og hvilke tiltak vi har gjort for å gjøre oppholdet på her best mulig. Vi klarer ikke tilfredstille alle svar med et skriv som dette, men dere kan også ta kontakt med oss hvis det er noe dere lurer på.

Vi kan ikke gi noen personlig garanti for noen under arrangementet, men vi forsikrer dere om at vi gjør vårt aller beste for at deltagerne våre skal ha en flott helg, og at de kommer hjem lykkelige og i ett stykke, med en større ballast av positive opplevelser enn de hadde da de kom.

Vi har arrangert Lan i kvalsund i mange år, og med på laget har vi erfarne og godt voksne medhjelpere som har holdt på med dette i mange år før oss. 

Den viktigste informasjonskanalen vår er nettsidene våre, som du er på nå. Vi anbefaler at du holder deg oppdatert her hele tiden. Her legger vi ut informasjon om arrangementet, praktiske opplysninger, tidspunkt for forskjellige arrangementer som blir gjennomført på arrangementet, samt kontaktinformasjon.

Kan jeg komme i kontakt med arrangørene?
Skulle du ha behov for å kontakte oss som sitter i ledelsen, finner du kontaktinformasjon her.

Er det noen aldersgrense for å være på KED LAN?
Vi har satt en nedre aldersgrense til det året man fyller 10 år. (det vil si at hvis du er født i 2006 så kommer du inn:)

De deltagere som er under 14 år må ha medbrakt deltagerskjema utfylt av foresatte, og må bli hentet før klokken 00:00 hver kveld.

Det er dere som foreldre som kjenner deres barn best, og dere må bestemme om deres barn kan delta. Som arrangører har vi ikke mulighet til å følge opp at folk sover nok, at de spiser regelmessig, sørger for hygiene osv. Derfor ber vi dere som er foreldre om å vurdere om ungdommene klarer å ta vare på selv på disse områdene, eller om de skal dra sammen med noen.

Kan ungdommene få sitte sammen med dem de kjenner?
Jada, venner og familiemedlemmer kan ordne så de får sitte sammen ved å kontakte oss arrangører. det vil også komme et system for å velge palsser på siden.

Kan dere hjelpe meg med å få kontakt med mine ungdommer på arrangementet?
Vi anbefaler at du utstyrer ungdommen med en mobiltelefon, slik at du selv kan ta kontakt hvis du trenger det. Telefonene til oss som er arrangører er først og fremst for spørsmål om saker relatert til arrangementet. Vi har ikke kapasitet til å formidle kontakt med deltagere annet enn i nødstilfeller. Som en sikkerhet ber vi deg om å skrive ned hvor barn(a) din(e) sitter, da blir det lettere for oss å finne folk.

Er KED LAN trygt??
Ja! Vi har et godt samarbeid med politi, brannvesen og helsepersonell, og alle installasjoner på arrangementet er godkjent av dem.

Vi har også et eget sikkerhetscrew som vokter innganger (vi slipper ikke inn folk uten billetter), og som hele tiden passer på i hallen. Disse vil passe på at alt skjer som det skal, at det holdes orden og at alle oppfører seg som de skal

Hva hvis utstyr blir ødelagt eller forsvinner?Det tas med utstyr for mange tusen kroner på lan. Vi som arrangør har ansvarsforsikring, men denne dekker likevel ikke skader eller tap av utstyr som den enkelte deltager har med seg. Det er veldig sjelden vi opplever at PC-er blir borte, og de fleste materielle skader skyldes uhell, som at man velter brusflasker over tastaturet sitt.

De siste par årene har vi sett at det blir mer og mer løst utstyr det er lett å ta med seg. Man bør derfor være forsiktig med å la f. eks. mobiltelefoner og kameraer ligge uten tilsyn. Vi tar ikke ansvar for skader som skjer på deltagernes utstyr under arrangementet. Forsikring av utstyr må hver enkelt ordne med sitt eget forsikringsselskap. Husk at reglene for hva som dekkes av tap og skader er forskjellige hos de ulike forsikringsselskapene.

La ikke lommebøker og mobiltelefoner ligge løst på plassene når det ikke er folk der. Alle tap og skader skal rapporteres til infodesken, som også vil formidle kontakt med politi hvis nødvendig, slik at eventuelle diskusjoner med forsikringsselskap blir gjort riktig.

Hvordan er det med mat?
Det blir kafé og kiosk i hallen. Disse følger de retningslinjene som gjelder for drift av offentlig servering.  Det finnes også en matbutikk som har åpent fredag og lørdag til klokken 21:00, 5 minutter til fots fra hallen. Tilgang på mat på lanet er ikke noe problem.

Det blir også gjort tilgjengelig microbølgeovner og vannkokere, slik at deltageren kan ha med seg mat selv og tilberede i.

Drikke?
Det selges ikke alkoholholdig drikke på lanet. Vi har nulltoleranse når det gjelder alkohol og alle andre rusmidler. En deltager som er i besittelse av eller bruker dette, blir utvist uten videre. Man kan kjøpe brus og energidrikker i kiosken, og mange har ofte med seg store lass med egen drikke. Det er likevel en ting til som vi ber dere snakke med ungdommene om: en hel helg med lite søvn og Cola går ikke. De må forstå nødvendigheten av å drikke vann. Vennligst hjelp oss med å få opp forbruket av drikkevann. Det er vannkraner mange steder i hallen, så en drikkeflaske er lurt å ha med.

Går det an å sove noe sted?
Vi har flere dedikerte soveområder på lanet. Soveområder finner man på og ved tribunene, men man må selv ta med seg soveutstyr (f. eks. liggeunderlag og sovepose). Mange har med seg pute. Det kan bli hardt og kaldt å ligge på betong i lengden. Vi tillater ikke at folk sover mellom bordene, eller at folk legger seg foran nødutganger. Dere som foreldre må snakke med ungdommene om hvor viktig det er å sove. Det er ikke bra å være våken i en hel helg i strekk.

Det er også mulighet til å ta med telt eller caravan(camping vogn/bil). Vi har et stort uteområde som kan brukes til slikt.

Programmet på Lanet blir lagt opp slik at det er en periode hver natt der det ikke foregår noe særlig, slik at deltagerne ikke føler at de går glipp av noe ved å sove noen timer.